• eva

On the other side of FEAR

... there is freedom. Det var en sætning jeg skulle høre mange gange, indtil jeg endelig forstod, hvad det egentlig betød for MIG.

Jeg læste på nettet den anden dag: FEAR = False Evidence Appearing Real - lad dig ikke snyde af usikkerhed eller frygt.

Du har sikkert oplevet det selv. Du løber hele tiden, du knokler og arbejder men alligevel er du bagud med alt muligt som du "skal nå" - hele tiden?


Det starter med aftensmaden, ja hvad skal vi egentlig have til aftensmad i dag? Glemte vi igen at lægge en madplan? Eller prioriterede vi måske bare at hygge med vores børn i stedet for i søndags? For der er ikke ret meget tid vi har med dem i forvejen..


Ja, så må vi jo bare finde noget i fryseren - ellers rugbrød (YEAH råber ungerne så - MEN det er jo ikke det JEG synes skal komme på bordet flere end en gang om ugen).


Ellers klassikeren: Dagen inden du skal til 40års fødselsdag har du endnu ikke styr på gaven og det værste, du har heller ikke en ide! Det er yderst stressende - i hvert fald for mig.


Men sikerheden er jo det, der drev mig.


Det kan være der er sikkerhed i den ende ende, men det der stress i den anden ende gjorde mig til en træt og udtålmodig mor uden overskud. Og en utålmodig og stresset mor ved jeg desværre udmærket godt hvordan det føles. For sådan en havde jeg selv.


Det fungerede knapt nok for os

Slut 2017 endte en længere periode hvor jeg ikke havde det særlig godt med at jeg var tæt på at brænde sammen. Jeg brugte al min energi for det praktiske og for mit job og der var intet tilbage kl. 19 når ungerne var puttet. Heldigvis har jeg en enorm opmærksom mand, som sagde noget i god tid så vi kunne finde en løsning sammen inden det gik helt galt.


En stor investering

For at finde ud af, hvad der skulle til for at jeg fik det bedre, besluttede jeg mig til at investere i mig selv først og med hjælp af en vildt dygtig coach fandt jeg tilbage til det gamle jeg, til energi og udover det en god plan.


Planen var så, at jeg skulle arbejde på at få mere frihed i forhold til de timer jeg arbejder, så jeg kunne være mere derhjemme. Og jeg kunne ikke komme længere ned end 30 timer i mit faste job, det vidste jeg i forvejen.


Noget måtte ændre sig

For at komme tættere på min frihed (= at have mere tidsfleksibilitet og dermed være mere hjemme for børnene) måtte jeg give slip på min stilling som direktionsassistent og dermed forlade min komfortzone = FEAR.


Og det var en svær en.

Jeg ELSKER sikkerhed. Og min hjerne gjorde et godt stykke arbejde for at bevare mig for at jeg "bare følger" en "meget usikker drøm".


At leve af sin passion

Fotografering har været min passion siden jeg var teenager (ja, det er kliché) og jeg har uddannet mig selv uden pause. Jeg brænder for at dokumentere øjeblikke frem for opstillede billeder og feedbacken har altid været at jeg har et øje for at fange de særlige, ægte øjeblikke. Jeg ved jo egentlig, at jeg er skide god til det.


Så det var oplagt at det var det jeg skulle

Så begyndte jeg at drive min passion som en hobbyforretning i foråret 2018. Det gik super godt, men jeg kørte det jo ved siden af mit job og jeg var ved at blive monstertræt.


Det kunne ikke gennemføres i det lange løb.


Beslutningen havde været meget nemmere, havde jeg ikke kunnet lide mit job, eller havde jeg haft en dårlig chef og kollegaer. Men intet af dette var tilfældet. Tværtimod.


Men hvorfor skulle det være nemt? Så var der andet, der var svært - ikke?


Nu er der næsten gået et år - og nu gjorde jeg det!

Nu springer jeg ud i det - jeg tog et års orlov for at starte op som selvstændig fotograf fra 1. maj 2019 og chefen bakker 100% op - det er en gave. Og så ser vi om et år, hvad der så sker. Jeg håber selvfølgelig at det bliver så godt, at jeg kan fortsætte med at være fotograf og forblive selvstændig.


For info: Jeg er ved at stifte virksomhed og i sammenhæng med det kommer jeg til at hæve mine priser en gang i den nærmeste fremtid. Hvis du ønsker at booke, klik her.


Og så glæder jeg mig ellers til de bookinger jeg allerde har fået ind igennem glade tidligere kunder. Det er nemlig de her glade kunder, der driver mig. Jeg vil gå en ekstra mil for min kunde, så de kan få en god oplevelse, kanon billeder og smil på læben.


Og du kan tro, jeg er klar over, at livet som selvstændig vil komme med nogle helt andre udordringer. Men ved du hvad? Nu jeg har besluttet mig for at tage dem som de kommer -

mens jeg nyder friheden i al den usikkerhed - on the other side of FEAR.

LÆS OGSÅ

15 gode grunde til at hyre en fødselsfotograf her

27 visninger
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427