• eva

Om at være sammen - alene. Livet bag ruder. #GedvedStårSammen (Familiefotograf Eva Walther)I en weekend midt i Corona-Lockdown faldt jeg over de skønneste billeder af en fotograf fra USA. For at komme ud i de her tider, tog hun billeder af familier derhjemme.


Der var ikke noget specielt i det - det er jo også mit koncept som livsstilsfotograf. MEN de her billeder var blevet taget udefra igennem ruden. Fotografen var i haven, og familierne indenfor - for at skildre de her Corona-tider og dokumentere vores nuværende liv i mere eller mindre isolation - sammen - alene.


Da jeg så billederne fra USA, slog det mig.


Det ville jeg gøre for mine medborgere her i Gedved. Og jeg ville gøre det gratis - både for at komme ud og fotografere lidt mens resten af arbejdslivet næsten står stille, men også for at gøre noget godt i de her tider. Desuden giver det så meget mening for mig, at dokumentere denne sære tid, som vi vil fortælle vores børnebørn og oldebørn.


LÆS OGSÅ: https://hsfo.dk/artikel/fotograferer-gennem-vinduer-eva-vil-dokumentere-krisen

En tid, vi aldrig vil glemme igen.


Jeg har altid stået for dokumenterende fotografering - frem for opstillede billeder. Og jeg havde savnet mine kunder i de her Corona-tider.


Efter jeg havde taget cirka en million billeder af mine egne børn og kære mand siden lockdown, havde jeg i den grad brug for "nye modeller" foran min linse.


Med endnu flere uger i lockdown og den tid jeg nu havde, kunne jeg da lige så godt gøre noget for andre, mens jeg selv holder mit kamera og min kreativitet i gang.
Jeg har altid haft den holdning at, det gør godt, at gøre noget for andre.

Det gør en faktisk mega glad, at gøre andre glad, uden at skulle få noget "igen".


Jeg skrev straks et opslag både på vores vej's Facebookside og Facebooksiden af den lille by jeg bor i - Gedved cirka 8 km fra Horsens.


"Skønt tiltag i en ellers svær hverdag."


Lynhurtigt stod der 20 familier på min liste, som jublede over "et lille solstråle tilbud" i en "ellers ret svær hverdag".


De ønskede at jeg kom forbi med mit kamera og inviterede mig direkte ind i deres haver for et 5-minutters fotoshoot igennem ruden.


Det er Anders Viggo. Motoren i skruestikken er til en Derby Ferrari knallert, årgang 1962. Anders og hans kæreste holder sig adskilt i en periode pga. smittefaren. Der er meget tid nu for ham og sine knallerter.


I uge 14 tog jeg ud, i selskab med min ældste søn på 6 år.


Sammen med min ældste, mit kamera og min cykel tog vi så på tur igennem Gedved - forbi en masse skønne mennesker bag ruder.


Det var en fantastisk oplevelse, at se de smil og de glade familier, som tydeligt gør det bedste ud af denne tid. Man kommer ellers aldrig til at spadsere ind i haver på folk, banke på ruden og skyde løs med kameraet.Dokumenter nuet som det er.


Billederne er rå, de skildrer nuet. Der er legetøj alle steder, grænserne bliver rykket. Børn må bruge rulleskøjter indendørs, der er bolde i de fleste af stuerne i dag...


Mange savner deres venner, nogle savner deres bedsteforældre. Nogle savner deres klassekammerater. De fleste savner en hverdag.


Men vi savner alle sammen en ting. Og det er vores frihed om at færde, som vi har lyst. Som vi kender det. Vi kommer til at værdsætte det liv vi havde før Corona på en hel ny måde.


Det bliver vildt at kunne kigge på billederne i retrospektiv - og kigge tilbage på, hvad den egentlig gjorde ved os. Jeg tror på, at vi bliver stærkere af det her, og man ved allerede, at folk er lykkeligst lige efter en stor krise. Vi skifter blikvinkel og alt bliver sat i perspektiv.


Kom med på min lille tur igennem Gedved, hvor du virtuelt kan "møde"nogle af mine naboer.


DEL gerne denne blogartikel, hvis du har lyst.

#gedvedstårsammen #detblivergodtigenØnsker du også et rude-portræt for at minde denne tid?

I disse tider må vi tænke nyt. Der var en stor efterspørgsel, så derfor har jeg nu åbnet op for bookinger af rude-portrætter. Hvis du også ønsker sådan et billede, så kan du booke en kort session her.

614 visninger
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427