• eva

Når livet "starter" alt for tidligt - En dag på neonatal afdeling (Eva Walther Fødselsfotograf)En dag i november faldt jeg over en Facebook post af Bianca. Bianca er mor til Merle, som for to år siden blev født alt for tidligt i uge 24 og på kun ca. 500 gram. Bianca boede på neonatal afdeling på Skejby med sin lille datter i over tre måneder og som man godt kan forstille sig, så vil hun aldrig glemme denne tid - og det vil resten af familien heller ikke. Når der er børn i forvejen, så bliver familien splittet ad fra den ene dag til den anden.


Som du kan se forneden, har Merle det rigtig godt i dag. Men det var så svær en tid for Bianca og hendes familie. Og derfor går hun i dag meget op i at gøre en forskel for familierne på neonatal afdeling - især omkring jul. Og det ville jeg så gerne bidrage til. Jeg kan selv huske panikken over bare lidt snask i øjet af vores nyfødte dreng, så jeg kan ikke regne ud, hvordan det er at bære så meget sorg samtidig med at man bliver så nyforelsket i sit lille barn.I det ovennævnte Facebook opslag var Bianca ved at samle gaver ind fra virksomheder og private, for at afholde et julearrangement på neonatal afdelingen den 21. december - netop for de her forældre og børn, der venter på at komme hjem - så de kan få lidt af en jul imens. <3 Bianca, din indsats rører mig dybt.


På neonatal afdelingen med ca. 24 pladser sidder der nemlig hver dag mennesker, som er blevet forældre alt for tidligt, ofte helt overraskende og som venter på, at deres alt for små babyer vokser sig store og stærke. Det er belagt med sorg, frygt og mange har ikke engang nået at købe alt det udstyr man har brug for, når man nu venter en baby.


Og så går tiden med at forsørge de her små og julehygge træder helt i baggrunden.


Jeg vil gerne gøre noget godt hvert år og da jeg læste Bianca's opslag, fik jeg pludselig en idé. Jeg sendte Bianca denne her messenger besked:

Hej Bianca. Jeg har set dit opslag om Neonatal. Og så kom jeg i tanke om at jeg evt kunne gøre ngt. godt der. Jeg er fødselsfotograf og tænkte jeg kunne komme en dag og tilbyde de her forældre at dokumentere deres tid på afdelingen i billeder for dem. Sig til hvis det kunne være noget. Jeg er livsstilsfotograf, du kan se mere på www.evawalther.com og ville gøre det gratis. (...). Kh Eva

Og så gik der ikke lang tid, inden jeg fik dette svar:

Ejjjj hvor et fantastisk tilbud, det er jeg sikker på ville være en alletiders ide. Hvor er det flot af dig. Hvordan havde du tænkt?? Måske jeg kan ringe til dig en af dagene? Knus

Gode ting giver gode ting.

Og så gik vores kommunikation i gang - i dag kan vores Messenger beskeder altså snart fylde en lille bog og jeg føler jeg har fået en ny veninde "in an instant".


Bianca aftalte med sygeplejerskerne og de var heldigvis helt med på ideen, så vi kunne lægge en dato fast, hænge et opslag op hvor de interesserede forældre kunne skrive sig på og så måtte vi jo se, om der var nogle interesserede forældre.


Den 10. december skulle det være.

Og der var hele 10 tilmeldte familier, hvilket var ganske fantastisk. Jeg havde nemlig været lidt nervøs for, at de fleste evt. ikke havde overskud eller kunne se meningen i noget, der gav så meget mening for mig. Og det ville være helt forståeligt, hvis man kigger på deres situation. Jeg vidste bare, at det måske ikke er noget, de her forældre tænker over i dag, men det vil give dem en stor værdi senere i livet.


Desto mere glad blev jeg, da jeg hørte om den store interesse.


Den 10. december mødtes Bianca og jeg så nede ved informationen på Skejby kl. 9:45 og så var hun ved min side hele dagen. Jeg fik instruktioner om hvordan og hvornår man spritter hænder og jeg fik vist den mindste ble til de helt små, så jeg kunne indstille mig på hvor små nogle af dem i virkeligheden er.


Bleen er til en baby på 400/500 gram og sidder helt under armene på de helt små - og det var godt jeg lige fik 2 minutter til at kigge på bleen inden jeg begyndte at gå ind og ud af stuerne. Jeg har den stadigvæk liggende og kigger på den - og det er stadig svært at forstå.


Men på trods af al sorg og svære stunder fik jeg endda snakket lidt med de her seje forældre om deres historier og de fleste havde endda et smil på læberne, de bød mig meget velkommen. Intet af det havde jeg forventet.


Tiden står næsten stille her.

Jeg blev dybt rørt over forældrenes indsats, deres positive attitude og er taknemmelig for muligheden.

Da jeg kørte hjem kl. 15:30 var min kop fyldt op med glæde, selvom jeg havde forventet en tung fornemmelse - i det mindste havde jeg ikke forventet så meget positivitet og smil.


I dag har jeg udleveret billeder til 5 familier, så der er lidt endnu. Tilbagemeldingerne er utrolig dejlige og jeg må heldigvis dele en smule af billederne her med jer.


Min absolute konklusion:

Selvfølgelig skal man leve af sit arbejde, men nogen gang er det faktisk så meget bedre at give noget, end at modtage. Glæden vejer tungt.


Lad mig lige udfordre dig lidt:

Kig dig åbent omkring.

Kan du gøre godt i dit område? Der er folk, der kan have brug for noget alle steder.

Hvad kan du gøre for en anden i dag?


Og dette gælder alle, bare ikke Bianca. Hun er sådan i gang. <3


Glædelig jul.

Eva


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427