• eva

Motherhood film & foto session med Sanne & Vera (Livsstilsfotograf Eva Walther Horsens)

Som livsstilsfotograf er jeg altid ud efter ægte emotioner. Jeg ønsker at fortælle din historie igennem mit kamera.


Det handler for mig ikke om perfekte og i scene satte billeder. Det handler om at fryse de følelser, der er med, under vores fotografering. De handler om real connection.Måske har du lagt mærke til, at mine modeller ret sjældent kigger og smiler til kameraet. I de fleste tilfælde sker det ved „uheld“ og det er yderst sjældent, jeg beder mine kunder om at gøre det.


Men når jeg fanger et ikke planlagt smil eller et blik, så bliver billedet råt og uopstillet.


Og det er det, jeg går efter. Jeg vil se dig, som du er. Jeg vil ikke se dig, som smiler fordi du synes du skal smile nu. Det giver en afslappethed under fotografering en, som jeg er vild med.


Fordelen ved livsstilsfotografering er, at du kan være i nuet og nyde samspillet med dine kære ude i naturen (eller hjemme hos jer). Det er en hel anden måde at blive fotograferet på, at du måske tænker, når du hører ordet fotograf.Dybest set hygger vi os bare sammen under en gåtur og de fleste fortæller mig efterfølgende, at de i den grad hyggede sig og glæder sig til næste gang. Og det er sådan set det eneste, jeg ønsker mig. For så bliver billederne bare magiske.


En skøn eftermiddag i april mødte jeg Sanne og hendes datter Vera på 8 måneder.


De to har været igennem en lidt hård barsel, da Vera ikke sov særlig godt om natten. Og af egen erfarning kan jeg fortælle, at man ikke bliver en særlig god udgave af sig selv, når man skal nøjes med max en times uafbrudt søvn natten igennem.


Sover dårligt vs. sover ikke.


Der er babyer der sover dårligt, og så er der babyer der stort set ikke sover. Det er to vidt forskellige situationer, som ikke kan sammenlignes med hinanden.


Jeg hørte selv ofte "Jamen altså, babyer sover jo bare dårligt" - ja de fleste sover ikke igennem fra starten - som i sig selv er hårdt. Men jeg har selv prøvet begge slags babyer.


Nr. 1 som sov efter uret (som en baby nu gør, så også dengang var jeg træt af flere amninger og forskellig bleskift scenarier, gennemtisset eller op ad ryggen midt om natten) men med nr. 2 som stort set slet ikke sov, kunne jeg godt se den kæmpe forskel, det gjorde for mig.

Men hvorfor fortæller jeg det egentlig?


Det gør jeg, fordi jeg tror de her billeder kommer til at give Sanne & Vera en kæmpe værdi - af netop denne grund. De viser nemlig alt det skønne, det glimrende og det smukke i deres forhold. Og det er vigtigt at kunne kigge tilbage på senere hen. Og det er fordi det kan være altoverskyggende ikke at sove om natten, mens man er i det.


Her har jeg en egen lille historie. Dengang vi fik vores første søn, nød jeg min barsel uden lige. Han var nem at have med, så mit liv var ikke begrænset, nej vi hyggede os bare alle mulige steder. Jeg kaldte ham min lille rejsebaby, for han sov 3 timer i bilen på vej til Hamborg og tilbage og brokkede sig stort set aldrig. Det var en fornøjelse og jeg var max. lykkelig. Når vi så ikke var på tur, så lyttede vi til musik og jeg dansede med ham på armen. Nogle gange filmede jeg det heldigvis. Tiden gik og nr. 2 meldte sin ankomst. Og da den mindste var 6 måneder, faldt jeg over denne lille video, jeg tog af mig, dansende med min førstefødte. Og det ramte mig så dybt inde i mit hjerte, at jeg sad i køkkenet og græd resten af eftermiddagen. I dette øjeblik opdagede jeg, at jeg aldrig før havde danset med min andenfødte. Det havde været så hårdt, helt fra starten, at jeg simpelthen glemte at tænke på at danske med ham. Jeg vuggede ham så meget hele tiden og jeg var mest optaget af, hvornår jeg kunne lægge ham fra mig, uden at han vågnede igen. Fra denne dag dansede jeg med ham dagligt, og vi optog det igen på video. Og så gik der heldigvis kun yderligere 2 måneder, indtil han begyndt at sove bedre. Moralen er - få det dokumenteret - om det er af en fotograf eller ej - i glade tider og svære tider. Du får aldrig denne tid tilbage.

Det er her vi lærer, at man hver evig eneste dag kan vokse lidt mere med sine opgaver.

Og det viser Sannes & Veras billeder og video i den grad også. Det har været skønt at kunne give dem de her minder for livet.


Billederne fryser emotionerne på en fantastisk måde, og en film, som inkluderer lidt lyd gør, at du aldrig glemmer det grin din baby havde, da den var helt lille.


Sanne - Motherhood session med Vera „TUSIND TAK for den fantastiske film. Jeg har set den med min familie og er helt væk i alle de smukke øjeblikke som du har fanget. Og jeg bliver varm helt ind i kroppen af at se billederne. De er simpelthen bare fantastiske. Tusind tak fordi du har givet mig muligheden for dette.“
Se flere billeder her.
22 visninger
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427