• eva

Jeg bliver aldrig "færdig" (Eva Walther Livsstilsfotograf Horsens)

Som fotograf havde jeg det svært i starten, at kalde mig fotograf, for jeg er jo "kun selvlært fotograf" og ikke "uddannet fotograf". Jeg følte ikke, at man kan kalde sig noget, andre er blevet uddannet til og følte det var forkert.


Indtil en god veninde sagde til mig en dag:

"Du har da læst i meget længere tid end en uddannelse tager normalt. Du har "læst" fotografi i over 10 år, og du bliver jo aldrig færdig."

Og det er såååå sandt. Jeg har ikke et stykke papir, der siger jeg er fotograf. Og jeg har ikke styr på lyset i teorien. Men hvad jeg har, det er jeg har styr på mine indstillinger, fokus og det vigtigste, jeg har styr på de mennesker, der står foran mit kamera - med alle emotionerne de nu kommer. Og jeg er ved at være der med at finde min hel egen stil. <3


I dag, er det ikke svært for mig, at kalde mig selv fotograf.

Der er næsten gået 2 år siden jeg begyndte at tænke over at blive selvstændig for første gang. Dengang var det faktisk min coach, hvorfor jeg ikke blev selvstændig og gjorde min passion til mit levebrød. Hun vidste hvor meget jeg ønskede, at være mere hjemme for familien.


Dengang følte jeg måske, jeg ikke var god nok, og jeg er vokset og har udviklet mig uden pause siden. Og jeg er sikker på, at jeg siger det samme igen om to år. Og om to år igen.


For min veninde har ret. Jeg bliver aldrig færdig. Der er så mange muligheder i fotografi.

Jeg har ikke behov for det perfekte lys-set-up. Jeg er livsstilsfotograf, jeg fanger nuet og i nuet kan lyset ikke beregnes, i sær ikke nå børnene hvirvler rundt og kunder nogengang endda har deres hunde med og alt går stærkt. Jeg mærke mig frem og justere hele tiden.


Min egen situation hjælper.

Og her kan man jo sige, min egen situation hjælper meget, fordi mine drenge aldrig står stille. Og det er jo dem jeg øver mig på. Udover det gider de ikke, så jeg skal også være fluen på væggen. Og det kommer mig til gode når jeg skal dokumentere en fødsel.


Den anden dag udfordrede jeg mig selv og tog kun en enkel linse med i skoven, en hvidvinkel som kan åbne meget op for lys. Det gør det svært at få knivskarpe billeder, men det lykkedes nu. Du kan se lidt her.


Og så er det jo fantastisk at få tilbagemeldinger som den følgende, som jeg modtog i går.

Sidder lige og ser på dine billeder på hjemmesiden. Jeg har set billeder fra mange fotografer i gennem tiden - også fremragende og spændende billeder. Men det er godt nok sjældent, jeg kan blive rørt af at se på fremmede menneskers bryllupsbilleder. Det er skisme mere end fremragende. Hold da op. Fantastisk måde at levendegøre livets store øjeblikke. 

Jeg kan ikke beskrive, hvor meget det betyder.


Og dejligt egentlig, at man aldrig bliver færdig.

Jeg elsker det.


32 visninger
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427