• eva

Fra kunder til drømmekunder (Eva Walther livstilfotograf familiefotograf Horsens)

Det er snart 2 år siden.

I Februar 2018 begyndte jeg, at køre min fotoforretning ved siden af mit faste arbejde. På det tidspunkt vidste jeg ikke helt endnu, hvad det egentlig er, jeg står for. Jeg vidste, at jeg ikke bliver studiefotograf. Og jeg vidste, at jeg elsker dokumentarisk fotografi.


Men jeg tog jo glad de bookinger ind der kom, for at bygge min forretning og knoklede røven ud af bukserne med mit (næsten) fuldtids kontorarbejde, shoots om eftermiddagen og i weekenderne og med billederedigering med det der var tilbage, aftener. Så meget at min mand en aften spurgte mig, om det nu skulle være sådan for evigt - altså at jeg ikke sad en eneste aften i sofaen mere, men foran min computer.


Dengang stillede jeg ingen krav til mine kunder. (Ja, det må man nemlig, på en pæn måde selvfølgelig). Jeg ville bare tilfredsstille dem, og det gjorte jeg alt hvad jeg kunne for.


2 utilfredse kan ødelægge oplevelserne med de resterende 26.

Og så skete der det, der måtte ske, og som de fleste selvstændige sikkert også oplever. Jeg havde 2 kunder, som ikke var tilfredse med billederne. 2 ud af 28 kunder, da 2018 nærmede sig sin afslutning.


Og det ramte mig virkelig.

Når man brænder så meget for noget, så føles det som et kæmpe nederlag, når der kom en eneste tilbagemelding om, at billederne ikke lige var som forventet. Og selvom jeg vidste, at det i begge tilfælde ikke umiddelbart havde at gøre med mig eller mit arbejde, og selvom jeg havde 26 kunder som hylede over og roste mine billeder over skyerne, så trak det mig så meget ned, at jeg kom i tvivl om jeg overhovedet skulle fortsætte met at være fotograf. TÆNK sig.


Heldigvis har jeg en dejlig mand og en fantastisk veninde, som forklarede mig, at jeg blot skulle kommunikere bedre ud, HVAD det egentlig er, jeg står for. For de vidste jo at jeg ikke er studiefotograf med sort baggrund. Men det vidste resten af verdenen jo sådan set ikke rigtigt. Det stod ikke engang på min hjemmeside. Bum.


Mit hjerte slår for dokumentarisk fotografi i alle sine facetter. Og når man kombinerer det med familiebilleder, så kalder man det "Emotional Storytelling" eller "Visual Storytelling". Jeg rettede det selvfølgelig på min hjemmeside, slettede de billeder der ikke tiltrak de kunder, jeg ønsker og arbejdede målrettet på at bygge min portfolio sådan, at folk med det samme kunne se hvad det er, jeg laver.


Jesper, (en af mine) ideel(le) kunde(r) er grunden for denne her artikel.

Fordi, nu, næsten 1,5 år senere har jeg skriftlig og telefonisk bevis på, at det går op i en højere enhed. Og det er et blogindlæg værd.
Her får du hele historien.


Velkomne gæster

En aften slut september bankede det på døren om aftenen herhjemme hos os, og jeg måtte lægge laksen væk og hurtig tørre fingre for at åbne døren. Der stod der en mand i meget godt humor og spurgte "Er det er ikke dig, der er fotografen?". "Jo, det er mig" svarede jeg mens jeg kun havde en eneste tanke kørende: "Shit, fra nu af SKAL jeg altså rydde mere op - både i bryggerset OG for resten også i carporten!" - mens jeg kom med det største smil jeg kunne finde frem. ;)


Jesper, som også er en nabo over fra den anden side af vores vej og som jævnligt går en tur med sin hund forbi vores hus, fortalte mig om hans ønske om en sjov og afslappet udendørs fotosession med kone og to drenge, med rigtig fjolle og hygge. Han havde set lidt på min hjemmeside, var vild med billederne og vi aftalte, at jeg ringede til ham en dag i den kommende uge - og væk var han igen. Fedt, altså (bortset fra rod i bryggers og larmende børn i baggrunden. ;)


Drømmesession af en livstilfotograf

Vores session holdte vi så en dag i starten af november, og det var simpelthen bare en fornøjelse, både at fotografere dem men også at sidde og redigere billederne. Familien var helt med på måde at gøre det på, have det sjovt og hygge sig.


Og da jeg så havde udleveret billederne, så fik jeg denne sms:

"Hallo, de er super super gode, lige som ønsket. Så det har du gjort rigtig godt."

Det gode Feedback

Beskeden kom med en del glade smileys, vi skrev lidt frem og tilbage og så ringede han oveni også lige personligt, bare for at fortælle mig, hvor fantastisk han syntes det har været og hvor glad familien er blevet ved at kigge på de her billeder. Og at de nu gerne vil gøre det hvert år, for at følge familien.


Jeg har i år kun haft glade kunder, og fået de dejligste og kæreste sms-er, men Jesper er den første, der tog telefonen og ringede til mig efterfølgende, fordi han skulle komme af med sin glæde.


Pyt med Janteloven

Jeg har det sådan lidt med janteloven, ja den er der men jeg er nødt til at dele det. SKIDT med det altså. Det er vel tilladt til at fejre sine sejere. Det rimer, det kan ikke blive bedre. ;)


Livet som fotograf er godt Og hvis jeg kommer tilbage til det jeg skrev i toppen, så er det altså nu jeg føler, mine efforts lige så stille kommer i mål. Hvor er det dejligt. Livet er godt.


Happy Weekend!


48 visninger
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427