• eva

Du er for dyr! Læs inden du næste gang kigger på mine priser, så du virkelig kan vurdere dem!
En sød fotograf kollega inspirerede mig idag til at skrive en blogartikel om dette emne, fordi jeg ved folk synes det er ikke særlig transparent i forhold til priser af fotograferne.


Men jeg kan love dig, det er ikke livet an en rockstar. ;)


At tage til fotograf, det er luksus, for egentlig er der ingen der virkelig har "brug for professionelle billeder" og man kan jo også bare selv tage nogle billeder hen ad vejen. Heldigvis er der dog mange der ser værdien i gode billeder, da et er minder for livet som senere hen er det eneste du har, når du skal støtte dine egne minder, når de lige så stille forsvinder.


Og vi fotografer elsker vores job, vi brænder for det men det er også benhårdt arbejde. Og man bliver ikke rig af det. Det er en passion men det skal være en bæredygtig forretning, når det hele skal gå op i en højre enhed.


Jeg kravler tit helt ned på gulvet når jeg skal fange små børns udtryk og ens krop er helt brugt efter 7 timers fotografering af et bryllup, hvor jeg ikke en gang tør at tage på toilettet, for ikke at miste "the shot". Jeg ELSKER det, men det skal også kunne betale sig for mig, så vi kan få brød på bordet.


Så det er et alm. liv, ikke livet af en rockstar. ;)


Hvorfor skal jeg give flere tusinde kroner for en 1-times fotografering?

Og ja, prisen kan forekomme dig som "dyr", hvis du kun kigger på den tid selve fotografering tager.


Men der er SÅ meget mere i det. Og da jeg kommer til at hæve mine prise endnu engang til efteråret, følte jeg mig lige bekræftet i at jeg SKAL gøre det.


Jeg opsummerer lige her, alt der hænger på en alm. 1 eller 2 times familie session som rough eksempel:


 1. Kommunikation og tilbud eller bekræftelse af online-bookingen (15 min)

 2. Første samtale om ønsker med kunden efter bookingen (15 min)

 3. Location scouting for mine næsten altid udendørs shoots (30 min)

 4. Idee scouting og deling med kunden (30 min)

 5. Pakning og forberedelse/rensning/opladning af udstyr (15 min)

 6. Kørsel & køretid (15 min)

 7. En halv time inden sessionen for at være godt forberedt (30 min)

 8. Selve fotograferingens timer (1-2 timer)

 9. Upload og udvalg af billederne (1 time)

 10. Redigering af udvalget (det kan tage lang tid hvis man vil aflevere ordentlig kvalitet) (1-4 timer)

 11. Eksport, upload og deling med kunden (15 min)

 12. Skrive & sende en faktura (15 min)

 13. Afstem betalingen og evt. rykke kunden (15 min)

 14. Send tilfredshedsundersøgelse (15 min)

 15. Marketing

 16. Bogføring

 17. .... og så hele listen af opgaver ang. drift af virksomhed (som kun dem der driver virksomhed kender virkelig til)

Du kan evt. se at du kan være sikker, der er mange flere timer i det for en fotograf, end du tror.


Og mine priser indeholder altid flere af de færdigredigerede/printeklare digitale billeder, som jeg har stående som antal på min hjemmeside. Du skal ikke købe prints hos mig og kan selv gøre det til en god pris hos min leverandør som jeg anbefaler dig, og hvor du kan spare 10% på fotofremkaldelser.


Og husk, at du som privatperson har en pris der også indeholder moms og skat for fotografen som skal fratrækkes.


Det ligger så mellem 6 og 10 timers arbejde per 1 times session.

Og det inkluderer ikke marketing, bogføring, omkostninger, vedligehold etc.


Tak fordi du læste indtil her.

Og tak fordi du værdsætter professionelle billeder.

Eva


Se lige her forskel mellem smartphone og professionel kameraAbonner mit nyhedsbrev og spar 350 kr på din første session.

Via mit nyhedsbrev modtager du ca. 1 gang om måneden inspiration, tips og af og til gode tilbud.

Abonner her. Derfefter får du desuden tilsendt min "Fotosession Style Guide - Fra usikker og nervøs til selvsikker og klar med den optimale forberedelse" direkte i din indbakke. Og du kan til enhver tid melde fra igen.

56 visninger
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427