• eva

Forening for Danske Fødselsfotografer


Jeg kan stadig huske det. En dag, mens jeg stod i køkkenet, da slå det mig ud af det blå. Jeg SKAL fotografere fødsler. Det var det man kalder en klassisk og meget stærk "Calling".


At føde havde fyldt rigtig meget i mit eget liv, indtil jeg selv fik mine børn - ret sent faktisk. Tanken om en fødsel var udelukkende ubehagelig, ydmygende og skambelagt for mig. Jeg syntes bare at tænke på det var ikke til at holde ud.


Og jeg kan allerede nu fortælle dig, for mig skete der et kæmpe mindshift, den dag jeg havde født vores første søn. (Skidt bare, at jeg ikke havde en fotograf med, øv øv. Det er noget af de få ting jeg fortryder i mit liv.)


I dag synes jeg, en fødsel er verdens største oplevelse, det er den skønneste kunst på høj plan. Jeg glemmer aldrig min mand, som sagde til mig lige efter: "Nu kan du alt, nu skal du aldrig være bange mere." og jeg tænker tilbage næsten hver dag. Jeg fik lov til at gå igennem to drømmefødsler med mine drenge og min seje mand og efterfølgende var ingenting mere som det var før. På den fedeste måde jeg kan tænke mig.


Efter jeg så havde sat mig hovedet, at jeg skal være fødselsfotograf, snakkede jeg lidt med folk om det, og næsten ingen forstod, hvad det nu skulle være. Min mand gjorde dog, og min kære og dejlige svigermor, og et par gode veninder. <3 Men de fleste tænkte sikkert det samme som jeg tænkte dengang, altså hvorfor skulle man fotografere en FØDSEL?Pyt med det, sådan var det. Jeg begyndte at søgte efter facebook grupper, som kunne inspirere mig, og jeg fandt kun en i USA - men jeg joinede. Det var vildt inspirerende. Jeg skulle bare straks i gang.


Jeg var dog lidt ked af, at der ikke var sådan en gruppe her i Danmark og jeg begyndte at google. Det meste jeg faldt over var norske fotografer og det gik op for mig, at fødselsfotografi slet ikke er noget, som er rigtig nået frem til Denmark endnu???


Som fødselsfotograf er det rigtig vigtig, at have en eller to gode og pålidelige back-up fotografer, så man kan tage de bookinger ind, der kommer, og stadig sikre for sine kunder, at de får taget de billeder de ønsker.


Hvorfor opretter jeg så ikke selv en gruppe?

Og det gjorde jeg med okay succes. Jeg fandt de par, der allerede er i Danmark og et par flere (der gerne vil være det i fremtiden) og inviterede dem med ind i min lukkede gruppe. Vi var så knap 30 og benyttede gruppen til sparring og inspiration, men også til at hjælpe hinanden. Det gør vi stadigvæk.


Når vi hjælper hinanden, så bliver vi stærke.

I juni 2019 stiftede jeg så sammen med tre andre dygtige fødselsfotografer Forening for Danske Fødselsfotografer. Det er Karina Frausing Bennedsen fra Esbjerg, Lili Boesen og Nataly Dauer fra København, som sammen med mig arbejder på at etablere foreningen, producere en film om fødselsfotografi, få medlemmer osv.


Foreningens formål er at tilbyde kunder en liste over seriøse fødselsfotografer i deres område. Derudover skal foreningen stå for at tilbyde en platform for sparring, netværk med andre fødselsfotografer og give mulighed for at finde en back-up fotograf. Foreningen vil reklamere overordnet for at gøre fødselsfotografi mere kendt i Danmark og dermed støtte medlemmerne (fødselsfotografer) i deres markedsføring.


Den dag vi lancerede Facebook siden med den nye logo og inviterede flere fra gruppen "Danske kvindelige fotografer" med ind i gruppen, var en god dag. Vi har allerede de første par dage fået 40 likes og over 10 nye medlemmer i gruppen, som forhåbentlig finder det i gruppen, de har brug for.


Hvad man får ud af at være medlem?

Vores fremtidige betalende medlemmer kommer bl.a. til at stå på vores (fremtidige) hjemmeside og på Facebook sidens opslag om fødselsfotografer i dit område, de får muligheden for at bruge filmen om fødselsfotografi til deres egen markedsføring.


Et skridt efter det andet.

Pt. arbejder vi på, at færdig producere filmen og få en hjemmeside op at køre.

Vi gør jo det her ved siden af det vi gør til dagligt. Så lige nu er kl. 19:40 og jeg vil prøve at holde fyraften.


Vi glæder os over det store interesse og håber alle vil være med til at sprede budskabet om, hvorfor man skulle skænke det en ekstra tanke, inden man afviser ideen om en fødselsfotograf.


Foreninges Facebookside: https://www.facebook.com/ForeningforDankseFoedselsfotografer/


De bedste hilsner


Eva

Formand af Forening for Danske Fødselsfotografer


  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427