• eva

En blogartikel om Livsstilsfotografering på blog-universet.dk (Fotograf Eva Walther Horsens)

Da jeg i november 2019 år deltog i en julemesse her i Horsens, foranstaltede jeg en konkurrence. Man skal kende sin målgruppe godt og jeg ville i kontakt med folk.


Derfor havde jeg sat mig et mål. Jeg ville få en fornemmelse af, hvor mange egentlig kender til denne slags fotografering der kaldes Livsstilsfotografering eller "Emotional Storytelling".


Livsstilsfotografering er ikke særlig kendt i Danmark.

Mange forventer stadigvæk, at de skal sidde eller stå og smile til kameraet, når de booker en fotograf. Det er rigtig svært for mange, bare at færdes sammen, at være i bevægelse og interagere med hinanden, i stedet for at koncentrere sig om kameraet. Der går tit mere end halvdelen af vores session, inden mine kunder slapper helt af og begynder at nyde det.


Interaktion er det centrale element af livsstilsfotografering

Denne interaktion mellem modellerne giver de her fantastiske billeder, der f. eks. viser en familie som ovenpå som de virkelig er. Jeg kender de fire her personligt, og jeg har fotograferet dem og deres børn mange gange efterhånden. Og de er lige som du ser dem her. Og jer elsker, at have fanget dette øjeblik for dem. Det er i mine øjne det mest perfekte familieportræt jeg kan komme i tanke om.


Mine kunder er altid i højt humør og siger tit "Det var da mega sjovt".

Og hver gang det sker, bliver jeg ekstra glad. Mit ultimative mål som fotograf er, at få mine kunder til at gå hjem med et smil på læben og en glad fornemmelse i maven. De skal glæde sig til billederne, fordi det kan jeg love dem, de kan.


Til messen spurgte jeg over 100 mennesker.

Og du må gætte, hvor mange der straks sagde "Ja, det kender jeg til". Det var 3. Resten havde eventuelt hørt ordet før, men kunne ikk fortælle mig, f.eks. forskellen fra en klassisk fotograf. Langt de fleste havde slet ikke hørt om det. De vidste ikke, at det altid foregår i naturlige omgivelser, enten hjemme hos folk eller ude i naturen. De vidste ikke, at det var okay at kigge væk fra kameraet. De vidste ikke at de bare "skal hygge sig" under fotograferingen og faktisk have det helt sjovt. At de må tumle og synge, og grine. Ægte grin.


Derfor arbejder jeg på sagen.

Mit hjerte slår for dokumentarisk fotografering, som passer så godt sammen med Livsstilsfotografering.


Som fotograf satser jeg (næsten) altid på naturligt lys.

Det gør jeg, fordi jeg simpelthen ikke kan rende rundt med alt muligt udstyr udenfor, men også for at fange stemning. Stemning er det, der afgør for mig, om et billede er godt eller ej. Og her vil jeg helst fange stemningen som den virkelig er. Jeg vil ikke "lave om" på motivet.


Der er mange Livsstils sessioner som kan tilbydes. Men de inkluderer altid kærlighed på en eller anden måde.


Og det er blot et par stykker af dem. Det er kun fantasien der sætter grænser.


Dokumenter nuet som det er.

Det er HER, magien titter frem. Og du kan være sikker på, at du bliver overrasket, hvor fantastiske billederne bliver. Det kan være en lille dreng som bliver ked af det undervejs. Så tager vi en pause men jeg fortsætter med at dokumentere mens han bliver trøstet af mor. Eller en hund, som pludselig ikke gider mere. Jeg bliver på og fryser jeres minder. Minderne af netop jeres liv.


Hver minde er unik og værd at bevares.


Niipit har offentliggjort en artikel om Livsstilsfotografering.

Du kan læse den fine blogartikel, som jeg i sammenarbejde med Niipit har skrevet for at bringe budskabet ud i verden. Artiklen findes her og du må gerne dele den, skulle du kende nogen som ville være min optimale kunde. Det er dem, der ønsker naturlige og autentiske billeder, som afspejler deres liv, som det er. Det ægte liv. https://blog-universet.dk/livsstilsfotografering

33 visninger
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427