• eva

"Den bedste beslutning" Udtalelse af en nybagt mor om fødselsfotograf Eva Walther Horsens
At læse synsvinklen fra den anden side, det er noget af det bedste ved dette arbejde. Jeg har altid haft den holdning, at man skal vælge et fag, hvor man får at gøre med glade kunder. Fordi det giver så meget positivt oveni, at man så også brænder for sit arbejde.


Det betyder så meget, at høre, at det man gjorde som fødselsfotograf var lige som det skulle være. Det er nemlig ikke helt nemt, at fornemme hele tiden, hvad der er rigtigt lige nu under en fødsel.


Især ved en hjemmefødsel, hvor det pludseligt betyder noget helt andet, når soveværelsets dør bliver lukket indefra af en jordemor. Det føles underligt, at gå hen, åbne døren og træde ind i et privat soveværelse end det er, når man er på en fødestue. Det kan føles forkert og man skal mærke sig frem for hvert skridt. Der er usikkerhed i det, og det kan føles vanskeligt.


Og ja, efterfølgende kan man også godt spørge sig selv: "Var det nu for meget i den eller den situation?" Fordi man netop vil være denne flue på væggen, som man lovede. Og tankerne kan kører rundt om det. En fødselssituation er så særlig og så speciel - og hellig på en måde, og man vil bare passe på ånden, som ligger over fødsler, fra start til slut.


Men desto mere glad bliver jeg altså, når jeg læser udtalelsen af den seje, seje mor, som havde ønsket sig en fødselsfotograf med til fødslen af deres andet barn, og som jeg fik æren æren til at dokumentere, både på film og på foto - selvom faren var en lille smule usikker lige lidt inden, om det nu virkelig var en god idé. ;)


Som jeg sagde før, jeg er en heldig kartoffel. For jeg har også fået venner for livet og det bliver så fantastisk at følge familien.


Læs her om parrets tanker om at have mig med som deres fødselsfotograf:


"Jeg har tit tænkt på, hvorfor kendisser kunne have så fine billeder fra deres fødsler. Dem, hvor lyset falder rigtigt, så både mor, far og baby tager sig allerbedst ud. Så jeg søgte tilfældigt på ”fødsel” og ”fotograf”, og fandt i den forbindelse Eva.
Eva er bosat lige i nærheden af os, faktisk i samme lille by, som min søster (og senere fødselshjælper) bor i, så det føltes på en eller anden vis trygt, da jeg kontaktede hende for at høre mere om, hvad det der fødselsfotografi egentlig er.
Eva var simpelthen så sød og imødekommende både i telefonen første gang, vi snakkede sammen. Men også ved vores første møde. Og det var både hendes personlighed, der fik mig overbevist om, at hun var den rette til at dokumentere fødslen af vores lille datter.
Men hun sagde også noget, der virkelig gjorde indtryk på mig. Hun sagde nemlig, at hun ville ønske, at hun havde set, da hendes mand blev far.
Under en fødsel er der så meget fokus på kvinden og til sidst på den lille baby, der kommer til verden, at manden, faren, ofte blot er ham, der skal holde i hånd og hente isvand eller massere kvinden. Sådan var min egen oplevelse af vores første fødsel også. At min mand blot stod i et hjørne, og blev faktisk helt overset af personalet – selvfølgelig fordi de havde travlt med at tage sig godt af mig. Men af netop denne årsag havde vi også valgt, at vores andet barn skulle komme til verden ved en hjemmefødsel.
Min mand var lidt mere skeptisk end jeg. Han er nemlig lidt den generte type. Men da han havde mødt Eva første gang, var han ligeså tryg som mig. Han sagde faktisk, at det var lidt ligesom at have besøg af en veninde, som man havde kendt i mange år. Eva er så naturlig, så ligefrem og så utrolig godt selskab, så man bemærker faktisk slet ikke hendes kamera.
Fødselsdagen kom 2 dage efter termin. Jeg ringede til Eva, som, efter aftale, stille og roligt kørte mod vores hjem. Under hele fødslen tog hun billeder og lavede små videoklip, men på intet tidspunkt bemærkede jeg hende, og på intet tidspunkt følte hverken jeg eller min mand, at vi var ”på”. Vi havde lavet en aftale med Eva om, at alt måtte blive dokumenteret og fra alle vinkler. Dette, så vi var sikre på, at få alle de bedste øjeblikke med. Så kunne vi altid sortere i billederne efterfølgende, hvis nogen ikke lige faldt i vores smag.
Mindre end en uge efter fødslen modtog vi 250 smukt redigerede billeder, som på fineste vis dokumenterede fødslen af vores lille pige. Ingen af billederne er blevet sorteret fra, for alle fortæller de en historie, og alle viser de præcis de følelser, som vi havde den dag.
Og det er i virkeligheden den største forskel på, at have en professionel fotograf til at dokumentere vigtige livsbegivenheder, fremfor at have billeder, taget med telefonen.
Vi modtog nogle dage senere også videoen fra dagen. Den er så fin, så smagfuld og vigtigst af alt;
den viser, da min mand blev far – for anden gang – og hvor stor hjælp, støtte og tryghed jeg oplevede på den dag.
Kunne jeg gøre det hele om, eller skulle jeg være heldig at få barn nummer 3, så skal Eva helt sikkert også dokumentere den oplevelse.
Herhjemme føler vi, at vi har fået en ven for livet. For sådan er det, når man deler så stor en oplevelse sammen."

Tak til dig, skønne mor. Jeg bliver så rørt og glad over denne udtalelse.


Læs min egen beretning af denne hjemmefødsel som fødselsfotograf til en hjemmefødsel her.

Vil du læse mere om fødselsfotografering generelt? Så kan du gøre det her.
60 visninger
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427