• eva

Børnehavefotografering på en frisk måde


I september 2019 fik jeg lov til at fotografere børnehaven, som min søn går i. Wow det var jeg vildt glad for, men også meget spændt, og jeg brugte meget tid på at forberede mig godt. Børnehavefotograf - det lyder altså lidt vildt og det er en stor opgave.


Det var 30 krudtugler i tre grupper, der skulle foran mit kamera og der skulle altså en ordentlig del logistik til, for at få det til gå op i en højere enhed, men også at gøre billederne klare til køb online. Jeg ville gerne have, at forældrene fik en god købsoplevelse. Og så gennemførte jeg selvfølgelig også en tilfredshedsundersøgelse efterfølgende, som stadigvæk kører.


Både børnehaven og forældrene var super gode til at hjælpe til, dagene endte med at flyve af sted og det var super sjovt for alle. Jeg hørte endda, at en pige ikke engang opdagede, at hun var inde hos fotografen, og jeg tror det er fordi jeg selv synes, vi bare virkelig hyggede os. At der gik en stor blitz løs hver 2. sekund, det vare åbenbart ikke noget, der gjorte indtryk på hende. Mission accomplished.


Mit koncept er, at fange børnene i en børnehave af ca. 30 børn henover to formiddage, som svarer til 6-8 timer. Det foregår helst udenfor, men også lidt indendørs under spisningen og mens de bliver puttet til at sove. Dvs. det kan gennemføres fra april og til og med oktober inden vejret bliver alt for utilregnelig.


Jeg tilbyder også billeder foran hvid baggrund, men helst kun til de forældre, der har børn i skole eller andre institutioner, da jeg helst vil fange børnene i naturlige omgivelser/situationer.


Og hold nu op, jeg blev glad for resultaterne, da jeg gik i gang med udvalg og redigering. Jeg gjorte alle billederne klar til udlevering, som levede op til mine egne krav. Og så måtte jeg jo håbe på, at forældrene syntes, billederne er så gode, at de vil købe dem alle sammen til digital pakkepris.


Konceptet var, at forældrene stadig kan købe prints som de kender fra klassisk børnehavefoto men også enkle digitale filer eller hele digital pakken af alle billeder af deres barn/børn. Og selvfølgelig et flot gruppebillede af dem alle sammen på print, som vi tog ude i det grønne. Det kræver altså kun en flot bænk eller et par æblekasser. Desværre må jeg ikke vise billedet her, men det er blevet super skønt.


Jeg brugte i alt 7 fulde arbejdsdage på det.

Og der er meget administration og set-up i det - både før og efter. Men heldigvis viser det økonomiske resultat også, at det giver mening, at man gør det på denne måde.


Og det håbede jeg virkelig meget på, for jeg er selv vild med de mere naturlige billeder. Selvom jeg ikke blev rig over nat, gik det udover al forventning. Jeg havde jo INGEN forestilling om, hvad sådan en opgave giver rent økonomisk. Det ved man først når alt er afsluttet.


Jeg har nu fået lov til at hænge et par af de skønne billeder op i børnehaven snart, som en lille mini udstilling. Og det er fantastisk. De er printet og mangler rammerne, så kommer jeg søm og hammer. <3

Tak til alle pædagoger, børn og forældre i Livets Børn for at give mig lov til at "prøve" det af hos jer. Det var en kæmpe fornøjelse, at låne jeres unger til dette og jeg håber vi ses næste år.


Kærlig hilsen

Eva - Børnehavefotograf ;)  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

   eva@evawalther.dk

+45 2810 5193

CVR nr. 40469427